Ambulance

Doel:

Het hoofddoel van dit project is de behoeftige mensen van de afgelegen gebieden van Dolakha te voorzien van snelle en makkelijke toegang tot gezondheids voorzieningen en het verminderen van mortaliteit en morbiditeit rondom de geboorte. (sterfte en ziekte/complicaties). Het specifieke doel van dit project is:

  • HCH ziekenhuizen in de afgelegen gebieden van het Dolakha district voorzien van 4-WD ambulances
  • Technische ondersteuning bieden aan staf en voorgestelde medische centra t.b.v. snelle- en spoedbehandelingen van patienten.
  • Gezondheidscentra in het project gebied voorzien van een basis medische uitrusting voor eerste hulp materialen.

Voordelen:

Lokale bewoners van het Dolakha district zullen direct voordeel hebben van dit project. Een bevolking van 10.000 mensen leeft in Kabre VDC en het hele district zal voordeel hebben bij de komst van een ambulance. Terwijl de ambulance zal worden verstrekt aan het HCH ziekenhuis in het Dolakha district zal deze ook directe service bieden aan 10.000 mensen in Kabre VDC en ook aan de mensen die in de omgeving van VDC of Dolakha district leven.

Staf van het ziekenhuis Kabre VDC zal profiteren van de trainingen die gegeven worden en mensen die leven in deze gebieden zullen toegang hebben tot snellere en betere gezondheidszorg.

 

Verwachte uitkomsten:

  • Betrouwbare en profesionele ambulance service beschikbaar voor mensen tegen aanvaardbare kosten op 24 uurs basis.
  • Aanzienlijke besparing van tijd en inspanningen voor patienten en familieleden om transport te regelen.
  • Meer vertrouwen van mensen in openbare diensten voor gezondheidszorg.
  • Betere benutting van de infrastructuur rondom volksgezondheid 
  • Verhoging van bevallingen in ziekenhuis en kwaliteitsmanagement van (spoed) verloskunde en neo-natale zorg.

 Duurzaamheid:

De ambulances zullen worden overgedragen aan de Himali Health Cooperatie van Dolakha onder supervisie van het respectieve District Health Offices (DHO). De monitoring van de aldus verstrekte ambulances zal dus worden gedaan door respectievelijk VDC’s, HCH, Coorperatie en DHO. De locale gemeenschap zal een grote rol hebben in dit ambulance project.

Vanaf het begin zullen ze betrokken zijn bij het project, vanaf de vaststelling van de behoefte aan implementatie van het project als ook na afronding van het project t.b.v. een duurzame werking.

Het ziekenhuis zal een Ambulance Service Management Committee vormen en de ambulances zullen onder dit comite opereren. Zij zullen ook verantwoordelijk zijn voor het management en de exploitatie van de ambulances. Daar de ambulances ingezet zullen worden voor spoed patienten alsmede voor training en opleiding van zorgpersoneel zal DHO en HCH ziekenhuis verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en duurzaam gebruik van de ambulances.

Projects Facts

Name of project
Ambulance support program

Location
Himalayan Care Hands Hospital,
Mainapokhari, Dolakha

Estimated date of completion
September 2017
Location Map
Doe mee Doneer Aanmelden